Obiady Niedzielne


Zapraszamy w każdą niedzielę i w święta od godz. 12 do 20.
Rezerwacja stolików na niedziele i święta: 606-743-404 (codziennie od godz. 12.00 do 20.00)
Organizacja uroczystości: 697-694-694

PRZYSTAWKI
  • palony łosoś / guacamole / sos wasabi – 27 zł
  • klasyczny tatar wołowy / szczypiorek /  oliwa/ żółtko / musztarda Dijon – 29 zł
  • carpaccio z gruszki / pieczony ser kozi / rukola / kapary żurawina/ orzechy – 26 zł
  • krewetki smażone na maśle / mule / czosnek / pomidor / pasta curry / mleko kokosowe – 34 zł
  • kompozycja wędlin własnego wyrobu / dla 2 osób – 37 zł
    * możliwość zakupu naszych wyrobów
  • foie gras / pasztet z kaczki / karmelizowana pomarańcza – 42 zł obowiązkowo kieliszek z Tokajem – 25 zł
ZUPY
  • krem szparagowy / groszek zielony / puree z groszku – 16 zł
  • pałacowy rosół / mięsne pierożki – 14 zł
  • zupa kurkowa -16 zł
  • zupa dnia – 15 zł
DANIA GŁÓWNE
  • sałatka z kaczką / karmelizowana gruszka / winogrona / panierowany camembert / orzechy – 29 zł
  • kaszotto z kaszy pęczak / grzyby / parmezan – 26 zł
  • karmazyn / dziki ryż / szparagi / groszek cukrowy – 45 zł
  • stek z polędwicy sezonowanej / warzywa grilowane / sos bernaise – 73 zł
  • pieczona polędwiczka wieprzowa / sos migdałowy / soczewica / szpinak / pomidorki cherry / szparagi – 42 zł
  • comber cielęcy / młode ziemniaki / warzywa palone /sos słodko – kwaśny / rabarbar – 45 zł
  • udo z kaczki /rabarbar / cykoria / kluski włoskie – 43 zł
  • schab z kością / młode ziemniaki / mizeria – 42 zł
  • pierś kurczęcia / kurki / kaszotto z kaszy pęczak – 39 zł
  • pierogi ruskie / śmietana / karmelizowana cebulka – 29 zł
DESERY
  • eton mess / beza / śmietana / owoce – 21 zł
  • suflet czekoladowy / lody waniliowe / sos z owoców leśnych / imbir – 23 zł
  • rabarbar / lody waniliowe / kruszonka – 19 zł

 

Obiady niedzielne