Obiady Niedzielne


Zapraszamy w każdą niedzielę i w święta od godz. 12 do 20.
Rezerwacja stolików na niedziele i święta: 606-743-404 (codziennie od godz. 12.00 do 20.00)
Organizacja uroczystości: 697-694-694

PRZYSTAWKI / APPETIZERS

  • panierowany łosoś / sezam / kuskus/ orzechy ziemne / sos teriyaki  – 27
    breaded salmon / sezame / couscouse / peanuts / teriyaki sauce                                                    
  • klasyczny tatar wołowy / szczypiorek / pietruszka  / żółtko / musztarda Dijon – 29
    classic beef tartar / chives / parsley / yolk / Dijon mustard 
  • tatar wegetariański / bakłażan / grzyby leśne / rukola – 28                     
    eggplant vegetarian tartare / forest mushrooms / arugula                                                          
  • mozzarella di bufala / pomidorki cherry / miętowe pesto – 28
    mozzarella di bufala / cherry tomatoes / mint pesto                                              
  • pieczona figa / ser kozi / orzechy / kasza bulgur / owoce leśne / rukola – 28
    baced fig / goat cheese / nuts / bulgur groats / forest fruits / arugula
  • krewetki smażone na maśle / mule / czosnek /pomidor / pasta curry / mleko kokosowe – 38
    schrimp fried in butter / mussels / garlic / tomatoes / curry paste / coconut milk             

ZUPY / SOUPS

  • krem z dyni / pieczony batat / imbir –  16
    pumpkin cream / baked sweet potato / ginger                                                                                           
  • pałacowy rosół / mięsne pierożki – 14
    chateau broth / meat dumplings                                                                                                      
  • zupa grzybowa – 16
    mushroom soup                                                                                                                                    
  • zupa dnia – 15
    soup of the day                                                                                                                                     

 DANIA GŁÓWNE / MAIN DISHES

  • sałatka z kaczką / karmelizowana gruszka / winogrona / panierowany camembert / orzechy – 32
    duck salad / caramelized pear / grapes / breaded camembert / nuts   
  • sałatka z pieczonym łososiem / miks sałat / makaron ryżowy / awokado / kolendra – 33
    salmon salad / salad mix / rice noodles / avocado / coriander
  • karmazyn / dziki ryż / młode warzywa w tempurze – 45
    crimson fish / wild rice / young vegetables in tempura   
  • pieczona polędwiczka wieprzowa / kasza gryczana / grzyby / boczek / sos chrzanowy – 42
    roasted pork tenderloin / buckwheat / mushroom / bacon /  horseradish sauce                         
  • comber cielęcy /puree z selera / pieczony batat- 45
    calf hill / celery puree / baked sweet potato
  • udo z kaczki / czerwona kapusta / kluski włoskie / figa / kokos – 43
    duck’s thigh / red cabbage / italian dumplings / fig / coconut
  • schab z kością /puree ziemniaczane / kapusta zasmażana – 42
    pork loin on the bone /  mashed potato / fried cabbega                                                         
  • pierś kurczęcia/ kaszotto / parmezan / sos kurkowy – 39
    chicken breast / kashotto / parmesan / chanterelle sauce 
  • kaszotto / kurki / ser kozi – 29
    kashotto / chanterelle  / goat cheese                                                                                             
  •  pierogi ze szpinakiem / żurawina / śmietana – 31
    dumplings with spinach / cranberry / cream                                                                                    
                                                                                

 Degustacyjny półmisek dań z oferty okolicznościowych – przygotujemy na wcześniejsze zamówienie.

DESERY / DESSERTS

  • zapiekane śliwki / kruszonka / lody waniliowe – 21
    baced plums / crumble / ice cream                                                                                                  
  • suflet czekoladowy / lody waniliowe / sos z owoców leśnych / imbir – 23
    chocolate souffle / vanilla ice cream / forest fruit sauce / ginger                                                     
  • gruszka w białym winie / czekolada / lody czekoladowe – 23
    pear in white wine / chocolate / ice cream /                                                                                     

 

 

                                   

 

Obiady niedzielne